12 Sep

Zakelijke lening met zwarte lijst

Zakelijke lening met zwarte lijst

Zakelijke lening met zwarte lijst

Staat u op de zwarte lijst van wanbetalers van de Nationale Bank, dan kunt u een zakelijke lening vaak wel op uw buik schrijven. Deze zwarte lijst is een nationaal bestand van niet-betaalde consumenten- en hypothecaire kredieten. Staat u op die lijst, dan bent u in ieder geval niet alleen: bijna een half miljoen Belgen staat geregistreerd op de zwarte lijst. Kredietverstrekkers hebben recht op inzage in de zwarte lijst en zijn het zelfs verplicht om uw status te checken voor ze tot de verstrekking van een krediet overgaan. Ze kunnen precies zien welke financiële verplichtingen u al hebt, en welke daarvan u niet bent nagekomen. Bij Krediet Expert kunnen we u helpen om ondanks uw notatie op de zwarte lijst toch een zakelijk krediet te bekomen.

Een inschrijving op de zwarte lijst van de Nationale Bank wil niet altijd zeggen dat u er in financieel opzicht vreselijk slecht voor staat. Vaak ontstaat een betalingsachterstand door omstandigheden, zoals een echtscheiding bijvoorbeeld. Zelfs als u een kleine aankoop op afbetaling vergeet te betalen kunt u al na drie maanden op de zwarte lijst terecht komen. Laat staan als u door externe factoren uw rekeningen niet kunt betalen, doordat uw eigen klanten hun facturen niet op tijd voldoen bijvoorbeeld. Dat door dit soort omstandigheden uw kredietwaardigheid in het geding komt, is dus niet altijd rechtvaardig. Krediet Expert snapt dit, en heeft na jaren ervaring in de financiële wereld een breed netwerk opgebouwd waarmee uw vermelding op de zwarte lijst niet per se het einde van uw kredietmogelijkheden hoeft te betekenen.

Hoelang blijft u op de zwarte lijst staan?

Op de zwarte lijst terechtkomen is niet zo moeilijk. Voor aankopen op afbetaling, kredieten en hypothecaire kredieten geldt steeds dat u binnen drie maanden na de vervaldag moet betalen, anders komt u op de lijst terecht. Voor aankopen op afbetaling volgt tevens de zwarte lijst als u drie termijnbedragen op hun vervaldag niet heeft betaald. Uw schuldeiser is verplicht u met een aangetekende brief op de hoogte te stellen van uw achterstand. Reageert u niet op die brief met een betaling of aanzuivering van het krediet, dan komt u al gauw in de gevarenzone terecht.

Van de zwarte lijst afgeraken is iets ingewikkelder. Er zijn verschillende termijnen voorzien voor verschillende soorten van financieel in gebreke blijven, die steeds op verschillende momenten ingaan. De kortste termijn is drie maanden en acht dagen; deze gaat in vanaf het moment van beëindiging van de kredietovereenkomst. De langste termijn is tien jaar vanaf de datum van de eerste registratie van wanbetaling. Hebt u uw schuld inmiddels betaald, dan blijft u nog één jaar op de lijst staan vanaf het moment van betalen. U hebt altijd recht op inzage van uw gegevens bij de Nationale Bank, zodat u in ieder geval precies weet hoe u ervoor staat. Staat u op de zwarte lijst, dan moet u daar schriftelijk van verwittigd zijn. De kans dat u zonder het te weten op de lijst van wanbetalers staat, is dus zeer klein.

Staat u foutief op de zwarte lijst geregistreerd, dan kunt u een klacht indienen bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Bent u op de lijst terechtgekomen door oplichting of diefstal van uw gegevens, dan moet u contact opnemen met de lokale politie. Staat u volkomen onterecht op de zwarte lijst, dan kunt u ook nog een klacht indienen bij de Inspectie van de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie.

Zakelijk krediet aanvragen met zwarte lijst notatie

De lijst van wanbetalers is opgesteld om consumenten tegen zichzelf te beschermen. Zo kunnen mensen niet meer kredieten afsluiten dan ze kunnen terugbetalen, en kunnen ze zeker niet proberen putten te dempen met nieuwe leningen. Maar voor de ambitieuze ondernemer is deze ‘bescherming’ een bittere pil. Vrijwel alle grootbanken worden namelijk afgeschrikt door een vermelding op de zwarte lijst van de Nationale Bank. Om bij hen een krediet te kunnen aanvragen, zult u eerst moeten wachten tot u naam ‘gezuiverd’ is. Natuurlijk werkt het in de praktijk vaak niet zo: uw onderneming heeft die investeringen nú nodig. Als u bonafide papierwerk kunt voorleggen, is de kans groot dat u buiten de grootbanken om toch een zakelijke lening kunt aanvragen, ondanks uw notatie als wanbetaler.

Krediet Expert wijkt graag af van de gebaande paden van de grootbanken om mensen die overal nul op het rekest krijgen, toch aan een zakelijke lening te helpen. We bekijken samen met u de mogelijkheden op basis van uw zakencijfer en de vraag of u eventuele zekerheden kunt stellen: een eigendom bijvoorbeeld, of een garantiestelling. Op basis van deze gegevens helpen wij u om een stevige onderbouwing in elkaar te zetten die kredietverstrekkers ervan kan overtuigen dat u ondanks uw notatie op de zwarte lijst toch kredietwaardig bent. Wij zetten met deze kennis van uw financiële situatie en zekerheden uw vraag uit bij verschillende nichebanken in ons netwerk, die er bij ons om bekend staan verder te durven kijken dan die simpele vermelding op de zwarte lijst.

Alternatieve financieringsvormen voor zakelijk lenen

Naast de grootbanken en nichebanken is Krediet Expert ook op de hoogte van verscheidene alternatieve vormen van financiering. Buiten de gebaande paden gaan is voor onze klanten al meermaals erg succesvol gebleken. Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden van crowdfunding bijvoorbeeld. Vooral als u een concreet product op de markt wil brengen, kan dit een goede optie voor u zijn. Met crowdfunding bent u niet afhankelijk van één kredietverstrekker, maar zijn er meerdere financiers die achter uw idee gaan staan. Zo hebt u de bank helemaal niet nodig.

Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden, zoals microkredieten, kredietunies en particuliere leningen. Wij verkennen al die mogelijkheden graag samen met u om tot een optimaal resultaat te komen voor uw onderneming. Doordat wij ook buiten de banken om kunnen werken, helpen we om uw vermelding op de zwarte lijst effectief te omzeilen.

Een zakelijke lening van Krediet Expert

Krediet Expert verleent professioneel krediet aan grote en kleine bedrijven. Of u nu nog moet starten of al een gevestigde naam bent: bij ons kunt u terecht voor zakelijk lenen op maat. Krediet Expert is een onafhankelijke kredietmakelaar. Wij zijn absoluut niet aan een grootbank of andere financiële instantie gebonden, en voorzien u dus altijd van onafhankelijk en betrouwbaar advies. Wij staan er om bekend steeds snel en met veel ruimte voor flexibiliteit te werken. Bij Krediet Expert kunt u vaak al binnen enkele weken aan de slag met uw investering of aankoop, omdat wij uw krediet voor u snel rond hebben gekregen. Onze flexibiliteit uit zich in de vele keuzemogelijkheden voor onze klanten. U bepaalt zelf of u een vaste, variabele of semi-vaste rentevoet kiest en ook de afbetalingstermijnen zijn vaak vrijelijk door u te kiezen.

Onder de kredieten die wij verlenen vindt u het investeringskrediet: een grotere lening voor de middellange of lange termijn. Ook voor een kaskrediet kunt u bij ons terecht. Wilt u uw lening in één keer terugbetalen, een zogenoemd bulletkrediet afsluiten dus, dan is ook dat mogelijk bij Krediet Expert. Wilt u zakelijk onroerend goed aanschaffen voor uw onderneming, bekijk dan onze hypothecaire kredieten.

Dankzij onze jarenlange ervaring in de financiële wereld kan Krediet Expert u ook op andere vlakken bijstaan in uw onderneming. Zo geven wij niet enkel advies over de beste kredieten, maar lichten wij u ook in over de bestaande mogelijkheden voor overheidssteun, subsidies en belastingaftrek die met onze kredieten gepaard gaan. Zo maken we de deal voor u zo voordelig mogelijk, zodat uw onderneming kan opbloeien. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor concrete managementbegeleiding, het uitbesteden van uw debiteurenadministratie (factoring) en zelfs begeleiding bij uw WCO-traject of doorstart.

Ontdek de mogelijkheden met een kredietsimulatie

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor uw situatie, vul dan direct eens onze kredietsimulator in. Naar aanleiding van enkele simpele gegevens, kunnen wij u direct al enkele mogelijkheden tonen. Daarvoor nemen wij doorgaans binnen 48 uur contact met u op. Bij wederzijdse interesse maken we een afspraak met u om in een persoonlijk gesprek eens goed de diepte in te gaan en al uw financiële mogelijkheden op een rijtje te zetten. Een investeringskredietsimulatie of een simulatie overbruggingskrediet geeft u op korte termijn al een inzicht in uw opties, zodat u snel verder kunt met uw plannen voor investering of onderzoek. Zo hoeft u uw onderneming niet in de wacht te zetten en kunt u steeds rap voort.

Hebt u nog vragen of wilt u meer weten, bijvoorbeeld over onze kaskrediet tarieven, krediet met zwarte lijst, factoring, regularisatie BTW of regularisatie RSZ? Wij nodigen u graag uit om contact met ons op te nemen voor antwoorden op al uw vragen. Vul het contactformulier in, en wij streven ernaar om binnen 48 uur bij u terug te komen.

Krediet Expert is uw betrouwbare en transparante partner voor een bedrijfskrediet op maat. Ook als u bij andere banken en financiële instellingen al eens achter het net viste, zien wij vaak nog tal van mogelijkheden om uw nodige bedrijfsinvesteringen te kunnen financieren. Zelfs uw vermelding op de zwarte lijst van de Nationale Bank hoeft voor ons geen probleem te zijn. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor uw zakelijke situatie, vul dan onze kredietsimulator in. Wij komen snel bij u terug met meer informatie, zodat u niet langer in onzekerheid hoeft te zitten. Wij horen graag van u!