16 Feb

Overbruggingskrediet

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet is een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek. Net zoals je over een hypotheek rente betaalt, betaal je ook rente over het overbruggingskrediet. Deze is meestal lager dan de hypotheekrente. Hierbij leen je het bedrag wat je tekortkomt om je nieuwe huis/pand te betalen. Het afbetalen betreft geen lange periode.
Je hebt dan de gedurende periode wel hogere maandelijkse woonlasten. Dit komt doordat je je hypotheeklasten van het oude huis, het nieuwe huis en de rente van het overbruggingskrediet dient te betalen.
Dit zal zo blijven tot het overbruggingskrediet is afgelost en de woning is verkocht. Een oplossing om de maandelijkse kosten makkelijker te betalen is om het oude huis/pand te verhuren totdat het verkocht is.

Als de verkoopopbrengst van je oude huis/pand tegenvalt, dan zal er wellicht onvoldoende zijn om het overbruggingskrediet af te lossen. Dit zal dan resulteren in een restschuld. Daarnaast krijg je ook met andere kosten te maken zoals afsluitkosten en notariskosten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? Aarzel niet en vraag vrijblijvend hier een simulatie aan.